Recepty
Rajčatový salát
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4 porce
Ingredience:
- 4 ks mozzarelly
- 8 rajčat
- bazalka
- 3 stroužky česneku
- 50 g strouhaného parmazánu
- 30 g opražených piniových oříšků
- 125 ml olivového oleje
- 1 lžíce balzámového octa
- sůl
- pepř
Postup
Mozzarellu necháme okapat, rajčata omyjeme, obojí nakrájíme na plátky a uspořádáme na talíře.
U bazalky otrháme lístky, několik jich odložíme stranou. Česnek oloupeme a spolu s bazalkou, parmazánem, piniovými oříšky a olivovým olejem jemně rozmixujeme. Ochutíme balzámovým octem, osolíme a opepříme a rozdělíme na rajčatové a mozzarellové plátky. Salát ozdobíme lístky bazalky.
Špagety s bazalkou
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4 porce
Ingredience:
- 400 g špaget
- 3 stroužky česneku
- 2 svazečky bazalky
- 2 lžíce (40 g) piniových jader
- 80 g strouhaného parmazánu
- 6 lžic olivového oleje
- 8 malých rajčat
- sůl
Postup
Podle návodu na obalu uvaříme špagety. Česnek oloupeme a najemno usekáme. Bazalku opereme, lístečky otrháme a několik si odložíme na ozdobení. Pak česnek, bazalku a piniová jádra rozmixujeme na kaši, přidáme 60 g parmazánu, promícháme a za stálého míchání pomalu přiléváme olej tak, aby vznikla hustá omáčka.
Špagety zalijeme omáčkou, promícháme a posypeme zbytkem sýra. Ozdobíme bazalkou a rajčaty.